بلاگ

انواع پکیج بر اساس موقعیت نصب

انواع پکیج بر اساس موقعیت نصب

در گذشته برای تأمین گرمای مورد نیاز از تجهیزاتی نظیر بخاری نفتی و گازی استفاده می‌شد که کارایی چندانی نداشتند. اما امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش سطح کیفی محصولات، برای تأمین آب گرم در ویلا و آپارتمان‌ها از پکیج‌های گرمایشی استفاده می‌شود. پکیج‌های گرمایشی می‌توانند به صورت هم‌زمان هم آب گرم مصرفی و هم آب گرم شوفاژ واحدهای یک ساختمان را تأمین کنند. پکیج‌های گرمایشی متناسب با شیوه و محل نصب خود به دو گروه دیواری و زمینی دسته بندی می‌شوند. در ادامه مطلب طرز کار پکیج دیواری و زمینی، اجزای تشکیل دهنده آن‌ها، مزایا و عوامل مؤثر بر قیمت هر کدام از این محصولات مورد بررسی قرار می‌دهیم. در ادامه با مسترماکان همراه باشید.

 

پکیج دیواری و نحوه عملکرد آن‌ها

پکیج دیواری در ابعاد کوچک طراحی و ساخته می‌شوند و از ظاهری جذاب و زیبا برخوردار هستند. به همین دلیل طرف‌داران زیادی دارند. این پکیج‌ها منبع ذخیره آب گرم ندارند و نمی‌توانند به صورت هم‌زمان هم گرمای سیستم گرمایشی و حمام آب گرم مصرفی را تأمین کنند.
طراحی سیستم پکیج گرمایشی به‌گونه‌ای است که گرم کردن آب گرم مصرفی را در اولویت کار قرار می‌دهد. بعد از باز شدن شیر آب گرم تمام قدرت خود را صرف گرم کردن آب مصرفی می‌کند.
پکیج‌های دیواری بر روی دیوار نصب می‌شوند و به سیستم دودکش مجهز شده‌اند. دود ایجاد شده از احتراق در این پکیج‌ها به وسیله دودکش معمولی یا فن پکیج به سمت بیرون کشیده می‌شود. علاوه بر این نوع دودکش‌های پکیج دیواری دوجداره است که از یکی از آن‌ها دود خارج می‌شود و به وسیله دیگری اکسیژن مورد نیاز برای احتراق به سمت داخل کشیده می‌شود.

 

پکیج زمینی و نحوه عملکرد آن

پکیج‌های زمینی در سایزهای مختلف طراحی و ساخته می‌شوند و جایگزین مناسبی برای موتورخانه‌های قدیمی هستند. این پکیج‌ها به یک فضای مناسب برای نصب و راه¬اندازی احتیاج دارند و مقداری از فضای مورد نظر را اشغال می‌کنند. به همین دلیل مناسب منازل آپارتمانی نیستند و بیشتر در ساختمان‌هایی با متراژ بالا استفاده می‌شوند.
این پکیج‌ها به منبع ذخیره آب گرم مجهز شده‌اند و توان گرمایشی بسیار بالایی دارند. به همین دلیل می‌توانند آب گرم مصرفی و نیروی گرمایشی مورد نیاز یک ساختمان را حتی در مواقع قطعی برق تأمین کنند.
پکیج‌های زمینی از مشعل برای ایجاد حرارت و تأمین نیروی گرمایشی مورد نیاز استفاده می‌کند و شیر پرکن‌های تعبیه شده در آن ها به صورت دستی کار می‌کند.

مطالعه کنید
تفاوت انواع مدل های توالت فرنگی

 

مزایای پکیج دیواری

پکیج‌های دیواری از مزایای متعددی برخوردار هستند که از جمله آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • در هر واحد ساختمان به صورت مجزا و به صورت مستقل استفاده می‌شوند.
  • ابعاد کوچکی دارند و فضای کمی اشغال می‌کنند.
  • خیلی راحت و سریع نصب و راه اندازی می‌شوند و نگهداری از آن‌ها کار آسانی است.
  • پکیج‌های دیواری در آشپزخانه نصب می‌شوند و همیشه در دسترس قرار دارند. به همین دلیل خیلی راحت می‌توان در داخل ساختمان میزان درجه حرارت آن‌ها را تنظیم و کنترل کرد.
  • به سیستم سنسور آب گرم مصرفی شوفاژ و سنسور دود مجهز هستند. به همین دلیل ایمنی بسیار بالایی دارند.
  • خیلی آرام و بی صدا کار می‌کنند.
  • مصرف بهینه انرژی گاز همراه با راندمان احتراق بالا، که باعث کاهش یافتن هزینه گاز مصرفی می‌شود.
انواع پکیج بر اساس موقعیت نصب

انواع پکیج بر اساس موقعیت نصب

مزایای پکیج زمینی

به صورت کلی پکیج‌های دیواری یا زمینی جایگزین موتورخانه مرکزی یک ساختمان می‌شوند. از مهم‌ترین مزایای پکیج‌های زمینی در مقایسه با موتورخانه یک ساختمان و پکیج‌های دیواری می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پکیج‌های زمینی از مخزن ذخیره آب برخوردار هستند و در صورت قطعی برق نیز می‌توانند آب گرم داشته باشند.
  • در مقایسه با موتورخانه‌ها و پکیج دیواری بازدهی گرمایشی بسیار بالاتری دارند.
  • میزان هدر رفتن نیروی گرمایشی توسط پکیج‌های زمینی در مقایسه با سیستم موتورخانه مرکزی یک ساختمان، بسیار پایین و کمتر است.
  • سوخت بسیار کمتری در مقایسه با سیستم موتورخانه‌های قدیمی مصرف می‌کنند.
  • برخی از مدل‌های پکیج زمینی با دودکش فن دار مجهز شده‌اند. به همین دلیل از ایمنی بالایی برخوردار هستند.
  • با نصب پکیج گرمایشی دیگر نیاز به لوله کشی پیچیده و جداگانه، برای هر واحد ساختمان از بین می‌رود.
  • به خوبی می‌تواند نیروی گرمایشی مورد نیاز برای محیط‌ها و ساختمان‌های بزرگ را فراهم کند.
  • در مقایسه با سیستم موتورخانه آسان‌تر و راحت‌تر نصب می‌شوند و هزینه کمتری دارند.
مطالعه کنید
جنس شیشه اجاق گاز رومیزی

 

اجزای تشکیل دهنده پکیج دیواری

پکیج‌های دیواری در واقع موتورخانه‌ای کوچک محسوب می‌شوند که می‌توان آن‌ها را در تراس یا بالکن یک ساختمان نصب کرد. برای ساخت این نوع پکیج‌ها از قطعات و زیادی استفاده شده است تا بتوانند آب گرم مورد نیاز یک ساختمان را تأمین کنند. از جمله مهم‌ترین این قطعات عبارت‌اند از:

شیر کنترل گاز

این قطعه نقش بسیار زیادی در ایمنی دستگاه دارد و با تغییر دادن جریان ورودی گاز، میزان حرارت شعله دستگاه را کنترل و تنظیم می‌کند.

فلوسوئیچ

فلوسوئیچ در مسیر عبور جریان آب سرد قرار دارد و درون خود یک قطعه شناور دارد. زمانی که کاربر شیر آب گرم مصرفی ساختمان را باز می‌کند. قطعه درون فلوسوئیچ حرکت می‌کند و باعث روشن شدن مشعل پکیج می‌شود.

مشعل

این قطعه اکسیژن مورد نیاز برای روشن شدن خود را از محل اتصال دودکش به دست می‌آورد و عملکرد بسیار با کیفیت و ماندگاری دارد.

پمپ

وظیفه پمپ پکیج دیواری به جریان انداختن و حرکت دادن آب گرم در مسیر رادیاتورها است. در واقع عملکرد آن مانند یک منبع انرژی و حرکت دهنده است.

کلید کنترل فشار

وظیفه این قطعه از پکیج دیواری تنظیم فشار ورودی به دستگاه است. پکیج دیواری برای اینکه بتواند کار خود را در حالت ایمنی انجام دهد، باید فشار آب درون آن بیشتر از ۴۵ صدم بار باشد. در صورتی که میزان فشار آب کمتر از این مقدار باشد، کلید کنترل فشار مانع از عملکرد دستگاه می‌شود.

کلید ایمنی حرارت

وظیفه کلید ایمنی حرارت نگهداری دما در یک درجه ایمن است. در صورتی که دمای پکیج بیش از ۱۱۰ درجه سانتی گراد باشد، این کلید کار خود را انجام داده و به صورت معمول تا ۱۵ دقیقه شعله را خاموش نگه می‌دارد.

 

اجزای تشکیل دهنده پکیج زمینی

از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده پکیج زمینی می‌توان موارد زیر را نام برد.

دیگ

به صورت معمول دیگ استفاده شده در پکیج زمینی از نوع پره و با جنس چدنی آتش‌خوار آلیاژی است و از مقاومت تقریبی ۱۵۰ نیوتن بر میلی‌مترمربع برخوردارند. به همین دلیل مقاومت بالایی در مقابل حرارت و شعله دارند و از ماندگاری و طول عمر مطلوبی برخوردار هستند.

مطالعه کنید
نکات مهم در خرید تجهیزات حمام

مشعل

در پکیج‌های زمینی دو نوع مشعل گازسوز یا اتمسفریک استفاده می‌شود که عملکرد آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. مشعل اتمسفریک در دو مرحله هوای مورد نیاز برای انجام دادن عمل احتراق را تأمین می‌کند.

منبع تأمین آب گرم

پکیج‌های زمینی دارای دو نوع منبع تأمین آب گرم هستند. در صورتی که دستگاه بلند باشد، به صورت معمول از منبع آب گرم کویل دار ۳۰ لیتری ساخته می‌شوند. در صورت کوتاه بودن دستگاه نیز، از منبع آب گرم مبدل صفحه‌ای برای ساخت آن استفاده می‌شود.

پمپ

پمپ پکیج زمینی در انواع مختلفی تولید می‌شوند و وظیفه آن‌ها به وجود آوردن جریان اجباری در دستگاه است. کاربرد پمپ‌های پکیج زمینی می‌تواند با یکدیگر متفاوت باشد به‌عنوان‌مثال بعضی از آن‌ها برای تمرین کردن میزان دبی مورد نیاز استفاده می‌شوند.

ترموستات

ترموستات در انواع مختلفی نظیر نواری بی متال، حس کننده فشاری، حس کننده نواری دو فلزی، حس کننده با مقاومت الکتریکی و … وجود دارند. وظیفه اصلی این قطعه کنترل کردن میزان دما در پکیج زمینی است.

 

فاکتورهای مؤثر بر قیمت پکیج‌های دیواری و زمینی

پکیج‌های گرمایشی که امروزه به بازار عرضه می‌شوند از تنوع بالایی برخوردار هستند و بالطبع از قیمت‌های متفاوتی نیز برخوردار هستند. تمامی پکیج‌ها از عملکرد یکسانی برخوردار هستند و در شیوه نصب، میزان سوخت مصرفی، میزان ساپورت محیط و شیوه نصب با یکدیگر تفاوت دارند. این تفاوت‌ها باعث تفاوت و تنوع قیمت این محصولات شده است. به‌عنوان‌مثال پکیج‌های دیواری و زمینی به واسطه تفاوت در شیوه نصب قیمت متفاوتی دارند.
نوع پمپ به کار رفته در پکیج نیز تأثیر بسیار زیادی بر روی نحوه عملکرد و قیمت آن دارد. زیرا قیمت پمپ‌های به کار رفته در این محصولات با یکدیگر متفاوت است. به‌عنوان‌مثال برخی از پمپ‌ها نظیر گراندفوس از قیمت بالاتری برخوردار هستند که باعث افزایش قیمت پکیج گرمایشی دیواری یا زمینی نیز می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.