بلاگ

روش های رسوب زدایی دوش حمام

روش های رسوب زدایی دوش حمام

روش های رسوب زدایی دوش حمام

شاید برای شما پیش آمده باشد که پس از مدتی استفاده از شیر دوش حمام خود فشار آن افت کند. اغلب افراد در این زمان به فکر خرید دوش جدیدی می افتند. اما به راحتی می توان دوش را رسوب زدایی کرد و برای مدت طولانی تری از آن استفاده کرد. برای این کار نیاز است تا با شیوه رسوب زدایی سردوش یا رسوب زدایی شیر آلات آشنا شوید. با رسوب زدایی فشار آب بالا خواهد رفت. برای این کار شیوه و روش های متقاوتی وجود دارد. بعضی از این روش ها بدون نیاز به وسایل و تجهیزات خاص هستند و در زمان شما نیز صرفه جویی می کنند. برای آموزش شیوه های مختلف رسوب زدایی در ادامه همراه ما باشید.

علل رسوب گرفتن دوش حمام

این اتفاق علل مختلفی دارد. از مهم ترین آن ها می توان به درجه سختی بالای آب، فرسودگی داخلی لوله های ساختمانی و خرابی و پوسیدگی واشر داخل سردوش اشاره کرد. بعضی از آب ها در سراسر دنیا دارای مقدار بیشتری از عناصر مانند منیزیم و کلسیم هستند. به آب هایی که میزان این عناصر در آن ها بالا است، آب سخت می گویند. دو راه برای تشخیص این آب وجود دارد. صابون با این آب سخت کف می کند. در صورت استفاده از این آب، ذراتی به رنگ سفید که به آن شوره زدن نیز می گویند، روی شیرها دیده می شود. مس فلزی ای بوده که در طولانی مدت دچار خوردگی می شود. به همین دلیل در ساختمان هایی که از لوله های مس استفاده شده باشد، پس از مدتی شیرهای آن دچار مشکل خواهند شد. با مرور زمان مس لوله ها وارد آب شده و به صورت ذرات رسوبی خود را نشان می دهند. اگر دوش یا شیرآلاتی را باز کرده باشید، به واشر داخل آن برخواهید خورد. واشرها حلقه هایی هستند که در داخل دوش ها گذاشته می شوند. ابعاد، شکل و قطر این قطعات با هم متفاوت است.

مطالعه کنید
تجهیزات سرویس بهداشتی

رسوب زدایی دوش حمام با سرکه

به عنوان یکی از رایج ترین شیوه های رسوب زدایی می توان به استفاده از سرکه اشاره کرد. سرکه یکی از شیوه های خانگی برای رفع رسوبات است. این ماده را برای شیرآلات اهرمی نیز می توان استفاده کرد. یکی از مهم ترین خواص سرکه، قابلیت تمیز کردن و ضدعفونی کردن آن است. علاوه بر دوش ها می توان با سرکه بسیاری از نقاط خانه و دیگر وسایل را تمیز و ضد عفونی کرد. استفاده از سرکه یکی از کم خرج ترین راه ها است. در این روش، علاوه بر سرکه سفید تنها یه یک کیسه‌ پلاستیکی، یک کش، فرچه یا مسواک نیاز دارید. به عنوان اولین قدم، سرکه را به آرامی داخل کیسه ریخته و آن را دور دوش ببندید. توجه داشته باشید که میزان سرکه، متناسب با اندازه دوش انتخاب شود. هر چه سایز دوش بیشتر باشد، نیاز به سرکه بیشتری دارید. بعد از آن که دوش را در داخل کیسه پر از سرکه گذاشتید، کیسه را سفت با کشی ببندید. پس از این کار کمتر از ۲۴ ساعت صبر کنید تا سرکه با رسوبات داخل دوش واکنش دهد. بعد از باز کردن کیسه از دور دوش، آن را فرچه یا مسواک تمیز کنید. روی دوش آب ریخته و قبل از استفاده یک دقیقه بگذاید آب از آن عبور کند و سپس از دوش بهره ببرید. در این روش نیازی به باز کردن سر دوش نیست. به همین دلیل این راه به عنوان یکی از ساده ترین راه ها شناخته می شود. برای تنظیم کردن فشار آب هر ماه این کار را تکرار کنید. این راه مقرون به صرفه ترین شیوه برای باز کردن رسوبات از دوش است.

روش های رسوب زدایی دوش حمام

روش های رسوب زدایی دوش حمام

رسوب زدایی دوش با جوشاندن

این راه برای انواع شیرآلات از جمله نوع اهرمی آن موثر است. تنها نکته ای که در این شیوه وجود دارد، نیاز دوش به باز شدن است. برای شیرهای چسبیده این راه قابل اجرا نیست. در این راه به یک قابلمه، آب و سرکه نیاز است. برای انجام این شیوه در ابتدا دوش را از سری خود جدا کنید. سپس آن را در یک قابلمه فلزی کوچک بگذارید. پس از آن به آرامی سرکه و آب را به نسبت یکسان در داخل آن بریزید. در این روش تنها نسبت مواد اهمیت دارد و بنا به اندازه سری دوش می توان مواد را افزود. سپس دوش را به همراه ظرف مورد نظر ۱۵ دقیقه بجوشانید. دوش را پس از جوشاندن از قابلمه درآورده و روی پارچه بگذارید. تا خشک شدن دوش صبر کنید. پس از آن دوش را به طور کامل آب بکشید. دوش شما آماده نصب مجدد است.

مطالعه کنید
چگونه گرفتگی سینک را رفع کنیم

از بین بردن رسوبات دوش با خیساندن

این روش هم مانند روش قبل، فقط برای دوش هایی با قابلیت باز شدن، انجام می گیرد. در این شیوه نیز از سرکه اما به نسبتی متفاوت در کنار مواد دیگر استفاده می کنیم. در این روش باید دوش را در محلولی خیساند. برای درست کردن این محلول ۱ لیوان سرکه، ۱/۳ لیوان جوش شیرین و چند قاشق چایخوری نمک را ترکیب کنید. در حدود ۲۴ ساعت بگذارید تا دوش در داخل آن باقی بماند. سپس دوش را آبکشی کرده و دوباره در محل خود نصب کنید. این شیوه مانند روش قبلی برای شیرآلاتی نظیر اهرمی قابل انجام است.

از بین بردن رسوبات با نوشابه

این روش برای هر دو نوع دوش جدا شونده و ثابت استفاده می شود. برای این کار درون کیسه ای پلاستیکی نوشابه مشکی ریخته و دوش را داخل آن بگذارید. توجه داشته باشید تا متناسب با اندازه دوش در درون کیسه نوشابه بریزید، تا درون آن غوطه ور باشد. پس از آن دور کیسه را با کش محکم کرده و ۱ الی ۲ ساعت صبر کنید. به علت وجود انواع اسیدها در نوشابه، پس از گذر مدت کوتاهی از ماندن دوش در داخل آن، تمامی رسوبات در داخل نوشابه حل میگردد. پس از گذر مدت زمان ۲ ساعت، با یک فرچه یا برس، دوش را در زیر آب به خوبی بشویید. پس از انجام این کارها دوش شما به خوبی رسوب زدایی شده است.

مطالعه کنید
چگونه از شیرآلات نگهداری کنیم؟

از بین بردن رسوبات دوش با شوینده

علاوه بر تمامی روش های سنتی بالا، موادی مخصوص برای باز کردن رسوبات شیرها وجود دارد. پس از امتحان کردن روش های بالا به سراغ محلول ها و اسپری های مخصوص بروید. این مواد قابلیت حل کردن آهک و کلسیم را دارد. این شوینده ها در انواع متفاوتی هستند و طوری ساخته شده اند تا به بدنه دوش آسیبی نرساند. به هیچ عنوان، از مواد شوینده، تمیز کننده کف سرویس بهداشتی و اسیدهای قوی استفاده نکنید.

روش های رسوب زدایی دوش حمام

روش های رسوب زدایی دوش حمام

سخن پایانی
در این مقاله سعی داشتیم تا شما را با روش های خانگی و پیشرفته باز کردن رسوبات شیر حمام آشنا کنیم. بهتر است تا در ابتدا روش های خانگی را به ترتیب امتحان کنید و در صورت حل نشدن مشکل خود به سراغ شوینده ها بروید. اگر به دنبال خرید با کیفیت بالای محصولات هستید، از فروشگاه آنلاین مستر ماکان خریدهای خود را انجام دهید. این فروشگاه محصولاتی نظیر توالت ایرانی، توالت طلایی، توالت فرنگی، توالت وال هنگ، رو کابینتی، روشویی پایه دار، سینک، شیرآلات، شیرآلات چشمی بلندا، علم دوش، فر، فلاش تانک، گاز رومیزی، لوازم بهداشتی، هود آشپزخانه را به فروش می رساند. مستر ماکان با سابقه ای درخشان در زمینه فروش شیرآلات، تمامی محصولات خود را با بهترین کیفیت ارائه می دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.