بلاگ

علت های خرابی فندک اجاق گاز

علت های خرابی فندک اجاق گاز

علت های خرابی فندک اجاق گاز

فندک در تمامی انواع اجاق گازها وجود دارد. چه نوع قدیمی که سال ها پیش استفاده می شد، چه در مدل های امروزی که با چرخاندن شیر اجاق، شعله بالا می آید. شاید روشن نشدن فندک برای شما نیز افتاده باشد. این اتفاق یکی از رایج ترین اتفاق ها برای اجاق گازها است. برای رفع این مشکل حتماً نیازی به تعویض فندک نیست. به همین دلیل باید در ابتدا با مشکلات رایج فندک آشنا شویم، تا راه های رفع این مشکل را بدانیم. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مشکلات رایج فندک و علت های آن آشنا کنیم. برای آگاهی بیشتر با مستر ماکان همراه باشید.

فندک اجاق گاز و اجزای آن

برای آشنایی با خرابی ها در فندک اجاق گاز باید با محل قرار گیری آن آشنا شویم. هر فندکی شامل اجزای مختلفی است. یکی از اصلی ترین اجزا ترانس در فندک به شمار می رود. ترانس در چند دهه اخیر جای خود را به هاب در گازهای جدید داده است. دو نوع ترانس جرقه زن ساده و جرقه زن اکتیو وجود دارد. در نوع اول با چرخش یکی از شیرهای گاز شاهد جرقه زدن بقیه شیرها خواهیم بود. در نوع جرقه زن اکتیو به دلیل استفاده یک مدار اضافی و جداگانه، می توان هر کدام از شعله ها را به صورت مجزا روشن کرد. خطرات در جرقه زن اکیتو پایین تر است.

علت های خرابی فندک اجاق گاز

علت های خرابی فندک اجاق گاز

مدل های مختلف فندک اجاق گاز

یکی از انواع فندک ها که اغلب در گازهای قدیمی مورد استفاده بود، نوع غیر اتوماتیک است. در این گونه دستگاه ها یک دکمه جداگانه برای فندک وجود داشت. برای روشن کردن این گونه فندک ها در ابتدا باید در هنگام چرخاندن شیر گاز، به صورت جداگانه دکمه فندک را نیز فشار دهید. در نوع جدیدتر فندک ها دکمه اضافی فندک حذف شده است. تنها با چرخاندن شیر گاز فندک به صورت پیش فرض فراهم می گردد و جرقه می زند. سرعت روشن کردن گاز در هنگام استفاده از این مدل بالا رفته است.

مطالعه کنید
انواع مختلف اجاق گاز فردار

نشانه های خرابی فندک گاز

خرابی در فندک اجاق گاز نشانه های مختلفی دارد، که با بروز هر کدام می توان پی به وجود مشکل برد. اولین مورد برای اطلاع از وجود خرابی، زمان جرقه زدن و روشن شدن شعله ها است. امکان خرابی در ترانس نیز وجود دارد. مدت زمان رایج جرقه زدن ۱ ثانیه است. مورد بعدی که از آن می توان متوجه خرابی شد، رنگ شعله های گاز است. شعله ها به صورت رایج باید با رنگ آبی بسوزند. در صورت مشاهده شعله هایی به رنگ های زرد و نارنجی اشکالی در گاز وجود دارد.

علت های اولیه خرابی فندک اجاق گاز (بدون نیاز به تعمیر کار)

در صورت وجود مشکل در فندک اجاق گاز یا روشن نشدن شعله ها باید در اولین مرحله به علت آن پی ببریم. گاهی اوقات نیازی به اقدامات عجیب نیست و مشکلات جزئی هستند. به همین دلیل تمامی موارد بیان شده در این مقاله را بررسی کنید. در صورت باقی ماندن مشکل، نیاز به تعمیرکار برای از بین بردن مشکل است.
یکی از مزایای اجاق های امروزی که گاهی روشن کردن را دچار مشکل می کند، قفل کودک است. در بعضی از دستگاه های اجاق این قابلیت به صورت خودکار روشن قرار داده می شود. برای روشن و خاموش کردن این قابلیت باید دکمه را به مدت ۳ ثانیه نگه داشت. با روشن کردن این قابلیت، فندک اجاق گاز کار نخواهد کرد.
شاید برای شما اتفاق افتاده باشد، که پس از تمیز کردن گاز شعله ها به خوبی روشن نمی گردند. یکی از دلایل رایج در روشن نشدن فندک یا سوخت شعله ها به صورت قرمز و نارنجی، خیس شدن گاز و فندک است. می توان با یک دستمال گاز را خشک کرد، اما راه مطمئن آن زمان دادن به گاز برای خشک شدن است.

مطالعه کنید
نکات مهم در خرید توالت فرنگی

دلایل ثانویه خرابی فندک اجاق گاز (نیازمند تعمیرکار)

بعضی از خرابی ها به وسیله خود افراد نیز حل می گردند، اما بهتر است تا از متخصصین در این زمینه استفاده شود. در ادامه به چندین نمونه از این مشکلات خواهیم پرداخت.
یکی از رایج ترین دلایل خرابی در فندک، گرفتن فندک اجاق گاز باشد. این اتفاق اغلب به دلیل ریختن مواد غذایی در هنگام پخت ایجاد می شود. برای حل این مشکل می توان با سوزن یا سنجاق منافذ گرفته شده را باز کرد. این کار نیاز به دقت و آرامش بالایی دارد. متخصصین در این زمینه آموزش لازم را برای باز کردن منافذ گاز دیده اند، به همین دلیل به خوبی از پس این کار بر خواهند آمد.
فندک اجاق گاز وابسته به برق است و با آن کار می کند. حتماً تا به حال وجود مشکلات برقی و ایجاد خرابی در دستگاه های خانگی به گوش شما خورده است. فندک گاز نیز جزوی از این وسایل وابسته به برق شناخته می شود. برای تعویض فندک باید از متخصص استفاده کرد.
یکی از مشکلات رایج که در گذشته در گازهای قدیمی وجود داشت، فشردن دکمه فندک بود. در گازهای قدیمی دکمه فندک به صورت جداگانه وجود داشت. به همین دلیل با فشرده شدن زیاد و طولانی مدت دکمه فندک، قسمت مورد نظر دچار مشکل می گشت. برای رفع این مشکل باید از متخصص در این زمینه استفاده کرد. به دلیل وجود برق و گاز در کنار هم تعویض دکمه کار سختی است. عوض کردن این دکمه به هیچ وجه نباید توسط افراد معمولی صورت بگیرد.

علت های خرابی فندک اجاق گاز

علت های خرابی فندک اجاق گاز

تعویض فندک اجاق گاز

این کار حتماً باید زیر نظر متخصص مربوطه انجام شود. اگر شخصاً قصد تعویض فندک را دارید، تمامی نکات ایمنی را رعایت کنید. یکی از نکاتی که حتماً باید در هنگام تعویض فندک رعایت شود، قطع جریان برق گاز است. کاملاً از این بابت مطمئن شوید و سپس کار خود را شروع کنید. در مرحله بعدی کلاهک شعله باید به آرامی برداشته شود. پایه های پیج را به آرامی و با دقت جدا کنید. در صورت ضربه دیدن پیچ ها، باید تعویض گردند. سیم فندک را شناسایی کرده و با سیم چین جدا سازید.

مطالعه کنید
چوب را در دکوراسیون داخلی حمام خود به کار ببرید

سخن پایانی
دلایل خرابی فندک گاز و انواع آن را برای شما در این مقاله جمع آوری کردیم. دقت کنید که بعضی از مشکلات باید توسط تعمیرکار با تجربه رفع گردد. انجام دادن تعمیرات به وسیله افراد معمولی به دلیل نداشتن تجربه کافی منجر به خرابی بیشتر خواهد شد. خرید محصولات از مستر ماکان تضمین کیفیت محصولات را به دنبال خواهد داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *