دو وسیله رایج برای تأمین آب مصرفی و آب گرم سیستم های گرمایشی، پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری است. هر کدام از این سیستم ها دارای برخی معایب و مزایا هستند. با توجه به این که اغلب افراد هنگام خرید پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری اغلب دچار مشکل می شوند بر آن شدیم تا در این مقاله در مورد مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری صحبت کنیم. با مستر ماکان در ادامه همراه باشید.
پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری دستگاهی است که باعث گرم شدن محیط اطراف و گرم شدن آب مصرفی در یک زمان می شود. پکیج دیواری با گرم کردن آبی که از لوله ها عبور می کند، علاوه بر گرم کردن فضای اطراف، آب سرد را از طریق عبور از رادیاتورها تبدیل به آب گرم می کند. امروزه در بیشتر آپارتمان ها و ساختمان های مسکونی برای گرم کردن محیط و گرم کردن آب مصرفی تنها از پکیج دیواری استفاده می کنند که علاوه بر فضای کمتر، هزینه های کمتری را نسبت به نصب بخاری و آبگرمکن دیواری در بر دارد.
آبگرمکن دیواری چیست؟
آبگرمکن های دیواری یکی از انواع آبگرمکن ها هستند که از طریق برق باعث گرم شدن آب مصرفی در ساختمان می شوند. تنها وظیفه آبگرمکن های دیواری گرم کردن آبی است که برای نیاز مصرف کننده باید گرم شود. آبگرمکن دیواری از طریق شعله ای که در قسمت پایین دستگاه وجود دارد، باعث گرم کردن آبی می شود که از لوله های مسی عبور می کند. آبگرمکن های دیواری بسیار به صرفه هستند و به راحتی نصب و تعمیر می شوند. کارایی آسان آن باعث شده است که امروزه در بسیاری از خانه از آبگرمکن دیواری برای گرم کردن آب مصرفی استفاده کنند.

مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری
مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری
در یک مقایسه کلی می توان گفت که پکیج های دیواری نسبت به آبگرمکن های دیواری کارایی بیشتری دارند و علاوه گرم کردن آب مصرفی باعث گرم کردن محیط می شوند. در واقع پکیج دیواری، دستگاهی است که جایگزین بخاری و آبگرمکن شده است. این در حالی است که آبگرمکن های دیواری تنها باعث گرم کردن آب می شوند و تأثیری در گرم کردن محیط ندارند. در ادامه به توضیح مزایا و معایب پکیج دیواری و آبگرمکن دیواری و مقایسه آنها با یک دیگر می پردازیم.
صرفه اقتصادی
پکیج های دیواری با ساختاری که دارند باعث گرم کردن محیط و آب مصرفی می شوند. در واقع این دستگاه نیاز هر ساختمان را به آبگرمکن و بخاری از بین می برد و می تواند جایگزین مناسبی برای هر دوی آنها باشد؛ بنابراین استفاده از پکیج دیواری نسبت به آبگرمکن های دیواری به صرفه تر است. با این وجود هزینه خرید پکیج دیواری و نصب آن نسبت به آبگرمکن های دیواری بسیار بیشتر است و هزینه های زیادی را در ابتدای کار در بر دارد.
استفاده در شرایط مختلف
ساختار پکیج دیواری و آبگرمکن های دیواری به گونه ای است که در محیط های مختلفی قابل استفاده هستند. این دو دستگاه معمولاً در بیشتر خانه های آپارتمانی قابل نصب هستند و به راحتی راه اندازی می شوند. با این وجود محدودیت هایی برای نصب پکیج دیواری در خانه ها وجود دارد که افراد باید از آبگرمکن دیواری به جای پکیج استفاده کنند. در واقع در خانه هایی که متراژ ساختمان کمتر از ۶۰ است، امکان نصب پکیج دیواری وجود ندارد.
خشکی محیط
یکی از معایب پکیج دیواری و آبگرمکن های دیواری، خشک کردن محیط اطراف است که شرایط سختی را برای نفس کشیدن سالمندان و کسانی که از بیماری های تنفسی رنج می برند به همراه دارد. بر همین اساس بهتر است فضایی برای نصب این دستگاه ها انتخاب شود که آلودگی کمتری را در محیط ایجاد می کند.
سرویس و نگهداری
از معایب پکیج دیواری و آبگرمکن ها دیواری، میزان رسوب زدگی بالا است که به دلیل استفاده از آب برای گرم کردن، ایجاد می شود. در واقع آب هایی که برای گرم شدن وارد پکیج دیواری و آبگرمکن می شوند، ترکیبی از املاح هستند که باعث ایجاد رسوباتی در پکیج و آبگرمکن می شوند. بنابراین هر دو دستگاه هر چند وقت یکبار باید جرم گیری شوند تا آسیبی به آنها وارد نشود.
نصب و راه اندازی
از مزایای آبگرمکن دیواری، نصب و راه اندازی آسان آن است که در مدت زمان کوتاهی توسط افراد متخصص انجام می شود. این در حالی است که پکیج های دیواری برای نصب شدن نیاز به زمان طولانی تری دارند و نصب آنها نسبت به آبگرمکن های دیواری سخت تر است و به لوله کشی های بیشتری نیاز دارد.
سرد شدن آب
یکی از معایب آبگرمکن های دیواری، سرد شدن ناگهانی آب در روزهای سرد زمستان است. البته امکان سرد شدن آب در پکیج دیواری نیز هنگام افت فشار وجود دارد اما نسبت به آبگرمکن های دیواری این مقدار کمتر است.
میزان مصرف انرژی
از مزایای پکیج دیواری نسبت به آبگرمکن های دیواری، میزان مصرف انرژی پایین آن است که هزینه های کمتری را نیز در پی دارد. بر خلاف پکیج دیواری، آبگرمکن های دیواری نیاز به مصرف انرژی بالایی برای روشن شدن شمعک دارند که علاوه بر افزایش هزینه، در افزایش میزان رسوبات آبگرمکن نیز تأثیر گذار هستند.
مستقل بودن
از مزایایی که در هر دو دستگاه وجود دارد، امکان استفاده از آنها در هر واحد به صورت جداگانه است که در تأمین گرمایش محیط و آب گرم برای هر واحد مسکونی به صورت جداگانه عمل می کنند. در واقع برای نسب پکیج یا آبگرمکن دیواری نیازی به رضایت و اجازه همه واحد ها نیست و هر واحد می تواند به صورت جداگانه، اقدام به راه اندازی و نصب پکیج و آبگرمکن در واحد خود کند.
ایمنی بالا
یکی از مزایای پکیج های دیواری نسبت به سایر دستگاه های گرمایشی، ایمنی بالای آن است که افراد زیادی را به نصب پکیج دیواری ترغیب کرده است. در واقع پکیج ها دیواری مانند آبگرمکن های دیواری برای روشن شدن نیاز به برق دارند. این دو دستگاه احتمال انفجار و گاز گرفتی را در ساختمان کاهش می دهند و خطرات کمتری نسبت به دستگاه های گرمایشی گازی دارند.